torsdag 18 juni 2009

28. "Touring" (Mondo bizarro, 1992)

Att det var Joey som stod för den popiga delen i Ramones är ingen hemlighet. Glad sextiotalspop var det som gällde för den gänglige frontmannen. Föga förvånande då att hans dokumentation om livet på turné ackompanjeras av glatt upptempo och stoltserar med glättiga Beach Boys-körer signerade Flo & Eddie.

Nog inser även jag att ”Touring” rent krasst är ett ganska illa dolt plagiat av ”Rock'n'roll highschool” från 1979, men hur märkligt det än kan tyckas föredrar jag den förstnämnda. Mycket för att den beskriver det Ramones oftast sysslade med, nämligen att turnera.Kuriosa: Första gången jag hörde ”Mondo bizarro” var på lokalradioprogramet Power Hour (programmet för grabbarna som rakar sig med yxan) som sändes i Norrköping med omnejd under tidigt nittiotal. Robban och Erik som i samma veva låg startgroparna med Close-Up Magazine premiärspelade i samma program även (reservation för att jag minns fel) Poison Ideas ”We must burn”. Det var tider det.

2 kommentarer:

  1. Om man får önska låtar så vill jag se "Pet sematary" och "Do you remember rock'n'roll radio?" högt upp på den här listan.

    Sedan vore det också lysande om man kunde lyssna på låtarna samtidigt som man läser.

    SvaraRadera
  2. Klart man får önska. Vägrar dock att avslöja något i förhand.

    Lyssna på låtarna. Ja, du har onekligen en poäng där. ;-) Men det är ju så svårt det här med data...

    SvaraRadera