tisdag 16 juni 2009

30. "I wanna live" (Halfway to sanity, 1987)

Den sättning Ramones hade i mitten och slutet av åttiotalet, med Richard ”Richie Ramone” Reinhardt på trummor, lyckades inte prestera en enda platta som håller måttet. Hur stort fan jag än anser mig vara är det kalla fakta att de tre album gruppen spottade ur sig under denna period sammantaget bara innehåller material som hade räckt till en platta.

En låt som definitivt hade varit med på den är dock ”I wanna live”, öppningsspåret på ”Halfway to sanity”. Mellantempot och den uppstyrda, hyfsat hårdrockiga åttiotalsproduktionen - här rattad av Daniel Rey som tillsammans med Dee Dee också är upphovsman - är två saker som i normalfallet tenderar att generera utslag över hela kroppen, men när det handlar om en så sjukt bra låt är det petitesser i sammanhanget. "I wanna live" var även om inte den första, så åt minstone en av de första Ramones-låtarna jag hörde och kommer därmed alltid ha en reserverad plats i mitt hjärta.


Ett tips: tycker man att albumversionen är för tam är det bud på att kolla in den råare versionen på ”Loco live” från 1991.

3 kommentarer:

  1. Halfway plattan är juh sweinbra på_riktigt!Å I Wanna Live är helt klart en föregångare till Pet(ing) semetary: Lika som bär!

    SvaraRadera
  2. Sweinbra?! Du är inte klok Pava.

    SvaraRadera
  3. Nä, Ramones 80-tals plattor är ju inte särskilt bra, visst, Pleasant Dreams och Too tough to die är ju okej men de övriga lämnar mycket att önska...

    SvaraRadera